Uudistuneen Plaanin taival futsal-Kolmosessa jatkui menneenä sunnuntaina Kouvolan Korialla. Muutamasta poissaolosta huolimatta paikallisen Ponnen kotiturnauksessa Heinolan ylpeyttä edusti kilpailukykyinen ryhmä, jonka iskukyky ei jäänyt epäselväksi.

Näytös yksi, klo 15.30

KPonnen ja Plaanin välinen avausottelu sai ikävän alun, kun Ponnen maalivahti Jari Suurihamari sai käsivamman torjuttuaan Plaanin pohjapelaajan Nahro Hadi Hamadin kovan kaukolaukauksen. Suurhamari joutui jättämään leikin kesken ja keskeyttämään koko ottelun hetkeksi sillä Ponnen joutuessa vaihtamaan kenttäpelaajan maalin Korian Hiivurin monitoimitalon varastoja kaiveltiin hetken verran hanskojen löytämiseksi. Isännät saivat homman hanskaan, peli jatkui ja ajassa 4.45 Plaanin kuparinen rikkoutui. Pari minuuttia tästä ja johto oli revähtänyt jo 3-0:een. Puoliajalle mentäessä Ponsi roikkui vielä mukana tilanteessa 5-2.

Toisella jaksolla Plaani laittoi isompaa vaihdetta silmään tiputtaen kotijoukkueen lopullisesti kyydistä. 6-2 –maali syntyi 45 sekunnin pelin jälkeen ja tämä jälkimmäisen puoliskon avausmaali tasoitti tietä vielä kahdeksalle lisäosumalle. Lukemiin 13-4 päättyneessä avausottelussa Plaanin ykköstykki Henri “Der Bomber” Hujala oli täysin pitelemätön pommittaen 6 maalia Ponnen verkkoon. Mies sanoi yllättyneensä itsekin miten hyvällä prosentilla pallo löytyi pitseistä.

Näytös kaksi, klo 17.00

Voittaja pysyi estradilla mutta näytösten välissä oli pieni väliaika ennen Elimäen kirkonkylältä kotoisin olevien FC Villisikojen astumista lavalle. Esiripun nousua seurasi Plaanin seurahistorian todennäköisesti nopein maali kun Tuomas Jäntti prässäsi nuorilta vastustajilta pallon pois heti aloitussyötön jälkeen ja viimeisteli kliinisesti. Pöytäkirjaan merkittiin tekoajaksi 0.06 mutta totuus lienee lähempänä neljää. Vastaavanlaisen nopeaa toimintaa saanee hakea myös koko kaakon piirin historiasta. Puolimatkan krouvissa Plaanin johto kirjattiin tennislukemin 6-0.

Maalintekoharjoitusten toisella jaksolla heinolalaiset tekivät avausottelun tapaan yhdeksän maalia. Pommikone-Hujala hölläsi kaasua hieman osuen tässä ottelussa vain neljästi muttei antanut paikallisten unohtaa vaarallisuuttaan, sillä kolme näistä maaleista Huju viimeisteli samassa vaihdossa. Hattutemppuun innostui myös vanhoilla päivillään joukkueen pelaajavalmentaja, maaliskuussa 36 vuotta täyttävä Henry “Liuge” Liukkonen. Muista onnistujista mainittakoon kipeän jalan kanssa turnauksessa pelannut Siawashi “Zizou” Masudi tehoilla 6+6 ja joukkueen kuopus, vasta 14-vuotias maalivahti Elias Tähkänen joka on tämän kauden kolmesta ottelustaan kahdessa pitänyt futsalissa melkoisen harvinaisen nollapelin.

Tulevat näytösajat

Plaanin ottelut jatkuvat 13.1 Ristiinassa jolloin joukkuetta vastaan asettuu Luumäen Pojat eli LuPo ja FC Parru eli Polyteknikkojen akateeminen raittiutta rakastava urheiluseura. FC Parru muuten voitti sunnuntaina molemmat ottelunsa vaikka pelasikin koko turnauksen vain neljällä pelaajalla plus maalivahti. Viimeisen ottelun viime minuutit joukkue taisteli 1-2 miehen vajaalla kahden pelaajan saatua pahoja lihaskramppeja. Suomalaisella sisulla siitäkin selvittiin.