Toni Jouttunpään avauspotkut saavat yläruumisvamman vuoksi vielä odottaa.

Yläruhovamma pitää Toni Jouttunpään vielä pitkään sivussa tositoimista.

On tullut taas aika pläjäyttää lisää kassakaappisopimuksia julki. Rantapuiston sohjoisilla penkeillä on fanien keskuudessa käyty huolestunutta keskustelua tulevan kauden maalivahtitilanteesta. Helpottaaksemme innokkaimpien kannattajien jännitystä kerromme nyt tehneemme sopimukset Timo Naukkarisen, Tomi Järvisen, sekä Toni Jouttunpään kanssa. Ja siltä varalta, että kaikkia vetoja herrat eivät jostain syystä pysty liimaamaan, on irtopalloja siivoamaan värvätty vikkeläräpyläinen puolustaja Aleksandr Kolesnik.

Union Plaanin maalivahtiosaston voidaan sanoa olevan hyvissä kantimissa. Kasassa on kelpo maalivahtikolmikko, jolla kelpaa nelosdivarikentille tallustaa. Viime kaudella urosmehiläisen otteita maalilla esittänyt Jouttunpää on vielä pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta Järvisen ja kokeneen Naukkarisen komennossa pysyy oma pesä taatusti turvattuna.

Seuramoguli Antti Heikkinen pitää maalivahtitroikkaa nelosdivariin kovana.

  • Viimekaudella 2 ottelua lainalla meillä pelanneen Tomi Järvinen mukaan saanti koko vuoden kattavalla sopimuksella on erittäin tärkeätä, kun Toni (Jouttunpää) on pitkään sivussa. Järvinen on erittäin laadukas maalivahti tähän sarjaan
  • Naukkarinen on meidän ikänestori. Tinsi tuo kokemusta koppiin ja on erittäin pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa. Viime kauden päätöspelissä torjuttu pilkku kertoo myös sen, että vanha kettu poimii vielä pallojakin kiinni, jos nuoremmilla alkaa homma lipsumaan

Toipilaana oleva Jouttunpää tulee Heikkisen mukaan antamaan tervehdyttyään kovan haasteen Järviselle ja Naukkariselle.

  • Viimekaudella tullut ylärajaa vamma pitää Tonin ainakin puolet kaudesta sivussa, mutta kokenut veskari tulee varmasti haastamaan kilpakumppanit kun toipuu.

Puolustukseen saadaan jotain Viru Valgeakin terävämpää, kun Aleksandr Kolesnik raapusti puumerkkinsä jatkosopimukseen.

  • Eestin pikajuna” on viimekaudelta tuttu pelaaja heinolaiselle yleisölle. Hän tuo puolustuspäähän valmentajille lisävaihtoehtoja.

Heikkisellä on vielä povitaskussaan yksi mielenkiintoinen maalivahtiosastoa koskeva uutinen, joka julkaistaan tuonnempana.

 

Plaanin maalivahtikaksikko Tomi Järvinen & Timo Naukkarinen Plaanin toimituksen tentattavana.

Orastavaa kevätkiimaa ja paloa neliapiloiden täyttämille viherkentille on aistittavissa maalivahtikaksikko Järvisen ja Naukkarisen haastattelussa. Mitkä mahtavat olla herrojen mietteet tuoreeltaan sopimusten julkistamisen jälkeen?

ToJä (Tomi Järvinen): Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta ja alkavaa kautta odotan innolla!

Naukkarisen kokemus paistaa teemuselännemäisesti läpi kommenteista. Alkamassa on omien sanojen mukaan viimeinen kausi tositoimissa.

TiNa (Timo Naukkarinen): No eipä tässä kummempia, kolmas kausi alkaa Plaanissa, kiitos Heikkisen. Katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan. One more year. Pistetään kaikki peliin ja yritetään auttaa joukkuetta parhaan mukaan.

Entä kuinka hyvin pallosiepparit ovat ylipäätään seurassa viihtyneet?

ToJä: Plaanissa olen viihtynyt oikein hyvin. Suurin osa pelaajista oli tuttuja jo entuudestaan. Plaanissa on hyvä meininki niin kentällä kuin kentän ulkopuolella.

Naukkarisen lopettamispäätös on yhtä huterasti kiveen hakattu kuin Teemu Selänteelläkin aikanaan. Jatkon suhteen Naukkarinen heittää pallon Heikkiselle.

TiNa: No enhän mä enää muissa joukkueissa tule pelaamaan. Kaikki on hoidettu hienosti seuran puolelta ja ikääkin on jo sen verran, että pelataan nyt ja lopetetaan sitten, kun ei enää jaksa. Ja tietysti pitää aina katsoa kauden päätteeksi, jotta tarjotaanko sitä sopparia enää.

Kumpikin vahti on kokenut olonsa Union Plaanin perheessä kotoisaksi. Entä mahtuuko saunailtoja kauteen tarpeeksi?

ToJä: Antti on tehnyt huikeeta työtä seuran ja pelaajien eteen koko ajan. Täytyy ihan hattua nostaa Antin ja muiden taustahenkilöiden työlle. Pääpaino toiminnassa on tietenkin pelaamisessa, mutta välillä rentoudutaan ja vietetään mukavaa aikaa joukkueen kesken.

TiNa: Niin kuin tuossa jo mainitsinkin, niin puitteet ovat kohdillaan. Ei tarvi kauheesti miettiä mitään muuta, kuin tuota pelaamista. Johto on laittanut hommat isoilleen ja iso käsi siitä heille.

Uutta valmentajaa kaksikko ei ole ehtinyt vielä tapaamaan, mutta luottoa uuteen piiskuri Jani Lehtelään kyllä löytyy.

ToJä: Itse en ole vielä päässyt tutustumaan uuteen valmentajaan. Pelkkää hyvää olen kuitenkin kuullut Lehtelästä ja varmasti tuokin hyviä uusia asioita joukkueen peliin. Innolla ja mielenkiinnolla odotan Lehtelän vetämiä treenejä.

Vaikka Naukkarinen tuskin tulevaa valmentajaansa valokuvasta vielä tunnistaa, uskoisi hän laittaa Lehtelän vaikka kuuluisan Leila-laivan ruoriin.

TiNa: En ole vielä uutta koutsia tavannut, mutta puhelimessa ollaan juteltu ja siitä saamani kuvan perusteella pätevä kaveri ohjaamassa laivaamme.

Nelosdivari vaikuttaa olevan pelaajalle kuin pelaajalle vielä suuri tuntemattomuus, niin myös Tomille ja Timolle.

ToJä: Ei ole sen tarkemmin tullut vastustajia tarkasteltua. Sama ketä vastaan lähetään pelaa, niin aina voitosta kamppaillaan.

TiNa: En osaa sanoa tulevista vastustajista mitään. Onhan meidän miehistä osa heitä vastaan joskus pelannut, mutta itse olin kymmenen vuotta pois näiltä leveysasteilta, joten seurat on niminä tuttuja, mutta muuten ei.

Entä miltä nousu sarjaporrasta ylemmäs näyttä maalivahdin silmin? Koveneeko vastustajien kärkkärit nelosessa?

ToJä: Varmasti tulee tiukkoja pelejä ens kaudella ja taso on parempi kuin vitosdivarissa. Laukausten kovuudesta en tiiä, mutta aina yritetään olla pallon edessä.

TiNa: En tiedä koveneeko vedot, mutta tilanteita on luultavasti enemmän kuin kahtena edellisinä kautena. Nelosen ero vitoseen ja kutoseen on suuri. Pienet asiat ratkaisee, paikoista pitää iskeä ja lepsuja maaleja ei sovi päästää.

Mahdetaanko maalivahtien kesken käydä kovaakin taistelua joukkueen sisällä? Öljytäänkö kaverin hanskat, vai lainataanko liimaa omasta purkista käsineisiin?

ToJä: Kilpailua on maalivahtien välillä ja hyvä niin. Kuitenkin hyvässä sovussa treenataan ja kaveria autetaan ja tsempataan. Valmentaja päättää sitten kuka pelaa.

TiNa: Maalivahtitilanne tälle kaudelle on sarjatasoon nähden aika kova. Meiltä löytyy Jouttunpää, huumorimies etelästä ja todella kova luu. Äijä vois vetää vaikka kakkosessa, mutta hyvä, että pelaa meillä. Sitten on Järvinen, teki comebackin Heinolaan viime vuonna ja pelasi jäätävästi ne muutamat tärkeät matsit. Hieno homma, että jätkä Plaanin riveissä. Nuori, mutta kokenut kassari ja onhan katsojillekin silmänruokaa, kun tää pelastaja häärää kentällä.

Lopuksi kaksikko lähettää omat terveisensä Union Plaanin kannattajille.

ToJä: Faneille iso kiitos viime kaudesta ja toivottavasti samanlainen kannatus jatkuu tulevalla kaudella. Mukava pelata, kun on yleisöä paikalla. Parin viikon päästä ensimmäinen harkkapeli, niin ei muuta kun paikalle katsomaan ja kannustamaan!

TiNa: Katsojille sen verran, että kesällä sankoin joukoin kiljumaan urheilupuistoon. Huippufutista tiedossa!

Categories: Yleinen