Rivinsä ehjäksi saanut Union Plaani otti tärkeän kotivoiton Kotajärven Pallosta lauantaina Heinolassa. 1-0 (1-0) voitolla Plaani ilmoittautui mukaan Nelosen Kaakkois-Suomen piirin lohkon pronssitaistoon.

Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen tullut voitto maistui vähintäänkin yhtä makealta kuin arvonnan pääpalkintona ollut käpykakku. Union Plaani palasi tasolleen saatuaan repaleiset rivinsä pitkästä aikaa ruotuun.

Union Plaani hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Mikko Hallan juuri ennen puoliaikakahveja tekemällä maalilla lähdettiin tauolle 1-0 tilanteessa. Ottelu kulki Plaanin hallinnassa, mutta toisella puoliajalla vastustaja hiipi hetki hetkeltä lähemmäs Plaanin maalia vartioineen Tomi Järvisen maalia.

Plaanin puolustus pelasi kuitenkin erinomaisesti ja puolustus pystyi kuolettamaan KoPan maalipaikkavirittelyt kerta toisensa jälkeen. Eilen jääkiekkokaukalossa esiintynyt ja maalin makuun päässyt Jesse Peltonen oli kuin nuori varsa laitumella pitäen fyysisellä pelillään jöötä alakerrassa.

Pelin painopiste kääntyi entistä enemmän Plaanin päätyyn. Kotijoukkueen valmentaja Jani Lehtelän otsalle hikikarpaloita nostatti Lauri Manseliuksen saama punainen lappu 77 peliminuutilla.  Sota ei kuitenkaan tällä kertaa yhtä miestä kaivannut ja Plaani pärjäsi mainiosti vajaalukuisenakin saaden luotua vielä muutaman maalipaikan tyngänkin.

Ottelun loppuhetket olivat hiuksia nostattavan jännittävät. KoPa iski aivan pelin loppuhetkillä vasemmalta laidalta ja Järvinen keräili pallon maaliviivalta. Maalissa pallo ei koskaan käynyt, vaikka äänekäs KoPan kannattajaporukka yritti sitä huutamalla viivan toiselle puolelle saada. Myös kentällä vieraat yrittivät nostella käsiään maalin merkiksi, mutta tuomari oli tyyni kuin Valion viilipytty antaen pelin jatkua.

Katsomossa oli tällä kertaa erikoinen tilanne, sillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella suurempaa ääntä ja mekkalaa pitivät vierasjoukkueen kannattajat. 1-0 tuloksen myötä sarjatilanne muodostui varsin jännittäväksi.

Lappeenrannan Virky on nyt sarjan piikkipaikalla 36 pisteellä. Ottelun vähemmän pelannut sarjan suursuosikki FC-84 on kaksi pistettä perässä. Sitten tuleekin tasainen revohka, kun Ri-Pa, KoPa ja Union Plaani ovat kaikki 22 pisteessä, joten kolmannesta paikasta tullaan käymään melkoinen loppukierrosten ralli.

Plaanin helpotukseksi se ei enää kohtaa loppukierroksilla kumpaakaan sarjan kärkikaksikosta, toisin kuin Ri-Pa ja KoPa. Union Plaanilla on jäljellä vierasottelu Kouvolassa Susien kakkosjoukkuetta vastaan, kotona kohdataan FC Atomit ja parhaassa tapauksessa pronssimitalien kohtalo ratkaistaan kauden päättävässä vierasottelussa Ristiinassa Ri-Pan vieraana lauantaina 17.09.

Categories: Yleinen