Kaakkois-Suomen piirin Nelonen huipentuu ensi lauantaina, kun sarjassa pelataan päätöskierros. Panokset ovat viimeisellä kierroksella julmetun kovat, sillä sarjanousija ja putoaja selviävät ennen lauantain iltasaunan lämpenemistä. Valitettavasti Union Plaanin mahdollisuudet mitalisijoille ovat käytännössä menneet.

Tuskin olisi voinut sarja paljon jännittävämpää loppuhuipennusta tarjota. Ennen viimeisen kierroksen pelejä Lappeenrannan Virky pitää ykköspaikkaa tasapistein Mikkelin FC-84:n kanssa. Virky on kaikki ottelunsa pelannut.

Maalittomaan 0-0 tasapeliin ajautuminen Ristiinan Pallon kanssa oli lappeenrantalaisille varmasti iso pettymys. FC-84 voittaa sarjan, jos se onnistuu nyhtämään pisteenkin Kouvolan Susien kakkosjoukkueelta. Union Plaanille Ri-Pan venyminen Virkyn vieraana tiesi sitä, että pronssihaaveet ovat mennyttä kalua. Vierasvoitolla Plaani voisi yltää ristiinalaisten kanssa tasapisteisiin, mutta maaliero on Plaanilla roimasti heikompi, joten palloja pitäisi lykkiä Ri-Pan maaliin ainakin kaksi ostoskärryllistä.

Plaani on sarjassa tismalleen puolivälissä, eli viidentenä. Sijoituksen kohentamiseen vaadittaisiin voiton lisäksi neljäntenä olevan KoPan kompurointia. KoPa on Plaania kaksi pistettä edessä. Takaa Plaania ei uhkaa kukaan eikä mikään. Panosten puuttuminen on ollut valitettavissa tapaa aistittavissa Plaanin miehistössä. Jos joukkue lauantaina löytää itsensä Ristiinasta ilman opaskoiraa, voidaan reissua pitää onnistuneena.

Ennustajan lahjoja omaava sarjaohjelman laatija on laittanut sarjapaikkojensa puolesta taistelevat FC Atomit ja Simpeleen Urheilijat vastakkain. Atomit pitää perää 7 pisteellä. SiU on kolmen pisteen päässä loviisalaisista ja SiU omaa hieman paremman maalieron. Atomit tarvitsisi sarjapaikkansa pelastaakseen runsasmaalisen voiton kotiottelustaan.

Ottelupäiväksi on Ristiinaan ennustettu syksyisehköä keliä. Lämpötila lienee +10 asteen paremmalla puolella. Lauantaina nähdään mitkä tulevat olemaan Union Plaanin lopulliset sarjapisteet ensimmäisen IV-divarikauden jälkeen.

Categories: Yleinen