Kauden viimeinen ottelu Ristiinassa meni harmittavasti pipariksi käsittämättömän tuomaripelin ansiosta. Moinen huutava vääryys pitäisi käsitellä Haagin tuomioistuimessa asti. Plaani hallitsi ottelua, mutta voitto kirjattiin kotijoukkue Ri-Palle maalein 3-1 (1-0).

Kauden viimeisen ottelun olisi odottanut saavan arvoisensa päätöksen. Varsin kyseenalaisin perustein Plaanin maalivahti Tomi Järviselle näytettiin punaista korttia jo puolen tunnin pelin jälkeen ja vastustajalle vihellettiin rankkareita ottelussa kaksin kappalein.

Käsittämätön tuomaritoiminta sai hämilleen myös vastustajan ja paikalliset katsojat, jotka myönsivät ottelun jälkeen Plaanin joutuneen kärsimään kohtuuttomasti.Tästä kaikesta huolimatta Plaani oli ottelussa niskan päällä, vaikka miesvajaalla pelasikin. Joukkue ei masentunut kentällä kokemistaan takaiskuista, vaan taisteli ja hallitsi peliä ajoittain näyttävästi.

Kotijoukkueen kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Ilkka Häkkinen. Kolmas maali oli Mika Hurskaisen käsialaa. Plaanin kauden viimeisen maalin sai kunnian viimeistellä Lauri Manselius, joka kavensi tilanteeksi 3-1 , joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Union Plaanin lopullinen sijoitus Kaakkois-Suomen piirin Nelosessa oli viides. 16 ottelussa joukkue keräsi 23 pistettä. Maaleja Plaani teki kauden aikana 24 ja päästi 29. Tärkeimmässä, eli sarjapaikan säilyttämisessä joukkue onnistui hienosti. Eväitä olisi tosin ollut ylemmäskin, mutta ainakin tavoiteltavaa jää ensi kauteen.

Sarjan nousija ja putoaja selvisivät päätöskierroksella. Mikkelin FC-84 ei jättänyt mitään sattuman varaan Kouvolan vierailullaan, vaan haki 1-5 murskavoiton Susien kakkosjoukkueen vieraana. Nähtäväksi tosin jää lunastaako FC-84 tänäkään vuonna ansaitsemaansa nousupaikkaa…

FC Atomit pelasti nahkansa kaatamalla viimeisessä ottelussaan Simpeleen Urheilijat, joka joutuu hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa. Atomit oli parempi maalein 1-0. Joukkueet jäivät tasapisteisiin, mutta Atomeilla maaliero oli riittävästi parempi.

Sarjan maalipörssin voitti Lappeenrannan Virkyn Toni Tanninen 16 maalilla. Plaanin parhaat maalisiepot olivat Mikko Halla ja Tuomas Jäntti 6 maalillaan.

Union Plaani kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan kuluneesta kaudesta! Viimeisen pelin jälkeen on aika vetää hieman happea ja perata kautta tarkemmin. Lähiaikoina on luvassa mielenkiintoista haastattelua ja yhteenvetoa kuluneesta kaudesta.

Categories: Yleinen