Futsalin miesten III-divisioonan alkusarja saatiin viime viikonloppuna päätökseen. Korian monitoimitalolla sunnuntaina pelatussa turnauksessa ratkottiin viimeisten jatkopaikkojen kohtalo. Union Plaani varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa ottamalla ratkaisevan voiton heti ensimmäisessä ottelussa.

Korialta palasi sunnuntaiehtoona tyytyväinen joukko heinolalaisia pelimiehiä. UP13 joukkue saavutti viime vuotiseen tapaan paikan ylemmässä loppusarjassa. Plaani pelasi turnauksessa kaksi ottelua, joista se voitti ensimmäisen ja hävisi toisen.

Plaani sai vastaansa aamupäivän ottelussa Korian Ponnen kakkosjoukkueen, joka oli sarjassa hävinnyt kaikki pelinsä. Ponsi/2 kaatui kuitenkin tällä kertaa urheasti karvatöppöset jalassa. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Maalinteon aloitti korialaisten Waltteri Kiukas ottelun viidennellä peliminuutilla. Mikko Halla kuittasi muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin 1-1.

Joni Lehtiranta vei kotijoukkueen jälleen johtoon, kun peliä oli pelattu noin varttitunti. Halla onnistui vielä tasoittamaan pelin aivan ensimmäisen puoliajan lopulla, kun peliaikaa oli jäljellä vain neljä sekuntia. Näin tauolle lähdettiin 2-2 tasalukemista.

Pelipäällä ollut Union Plaanin Kristian Kouhia ratkaisi ottelun iskemällä kaksi pikamaalia toisen puoliajan alkajaisiksi. Jos oli Kouhia liekeissä, niin Halla oli kuin sulaa laavaa. Halla tekaisi ottelussa hattutempun onnistumalla maalinteossa vielä kertaalleen toisella puoliajalla. Ottelu päättyi Plaanin komeaan 2-5 (2-2) vierasvoittoon.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui isäntien ykkösjoukkue, joka näytti alkuun olevan kuin leikkipaperia lastentarhalaisten käsissä. Mikko Hallan ja Kristian Kouhian maaleilla Plaani karkasi 0-2 johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta viisi minuuttia.  Korian Ponsi tuli tasoihin Emil Winndahlin ja Janne Lehtisen maaleilla, mutta Halla vei heinolalaiset pian takaisin johtoon 2-3 maalilla.

Veikko Pakkala ja Lehtinen hilasivat kuitenkin kotijoukkueen 4-3 johtoon ennen puoliaikaa. Räväkästi edellisottelun toisen puoliajan aloittanut Plaani oli tällä kertaa ottavana osapuolena. Ponsi karkasi hetkessä 6-3 johtoon toisen puoliajan ensi minuuteilla.

Maalintekijöinä jälleen Pakkala ja hattutemppunsa valmiiksi saanut Lehtinen. Toisen puoliskon lopusta ei jäänyt juuri mitään muuta kerrottavaa kuin vastustajan maalintekijät. Jere Karhula vastasi isäntien 7-3 maalista. Kahdesta jälkimmäisestä vastasi Lehtisen tapaan hattutempussa onnistunut Winndahl.

Union Plaani sijoittui lopulta sarjassa neljänneksi 15 pisteellä. Alkusarjan maaliero jäi lopulta plussan puolelle. Maaleja Plaani teki 35 ja päästi 33. Runkosarjan ykkönen oli odotetusti tappioton FC Parru 22 pisteellä. Inkeroisten Purha oli 19 pisteellä toinen ja Plaanin tavoin 15 pistettä kerännyt Korian Ponnen ykkösjoukkue kolmas. Maaliero korialaisilla oli roimasti parempi. Viimeisen jatkopaikan lunasti LuPo, jonka 13 pistettä riittivät kuin riittivätkin viivan alle jääneen JiiKoon 12 vastaan.

JiiKoon seuraksi alempaan loppusarjaan jäi MYPA FC, FC Villisiat ja kaikki pelinsä hävinnyt Korian Ponsi/2. Plaanin pelit ylemmässä loppusarjassa jatkuvat tammikuun viimeisenä viikonloppuna Sammonlahden hallissa.

Sarjan päätösturnaus pelataan 18.2.2017 Heinolassa.

Categories: FutsalYleinen