Union Plaanin futsalkausi Kolmosessa huipentui Heinolan kirkonkylässä pelattuun kotiturnaukseen. Ylempi loppusarja saatiin päätökseensä Heinolassa ja isäntäjoukkue pääsi kesälaitumille hopeakilluttimet kaulassaan.

Union Plaanin futsalkausi sai mitä mainioimman päätöksen, kun viime lauantain kotiturnaus päättyi sarjan hopeajuhliin. Ratkaiseva voitto tuli päivän ensimmäisessä ottelussa, eikä toisessa ottelussa tullut rökäletappio sarjan ylivoimaista voittajaa vastaan enää suistanut Plaania pois hopeakorokkeelta.

Äärimmäisen tärkeäksi tiedetyssä ensimmäisessä ottelussa Inkeroisten Purhaa vastaan pelattiin isoista panoksista. Kapealla miehistöllä otteluun lähtenyt Purha taipui hiljalleen turnausisäntien käsittelyssä. Plaanin sankariksi nousi hattutempun taiteillut Tomi Järvinen, joka tunnetaan paremmin kaikesta muusta kuin maalinteosta.

Rezai Akbar, Kristian Kouhia ja Henry Liukkonen onnistuivat myös heiluttamaan vastustajan verkkoa. Kun Purhan pelaajista maalipuiden väliin osui ainoastaan Oskar Jansson ja Joonas Vainio, niin lopputulokseksi kirjattiin 6-2 Plaanille.

Purha oli tappiosta huolimatta edelleen hyvissä asetelmissa ylemmän loppusarjan kakkospaikan suhteen, mutta joukkue koki toisessa ottelussaan 1-2 yllätystappion Luumäen Pojille. Purhan tappio tiesi Plaanin päätymistä hopealla kävi viimeisessä ottelussa sarjassa jyrännyttä FC Parrua vastaan mitä tahansa.

Parru oli juuri niin pelottavan vahva kuin olettaa saattoi. Kalle Koskisen ja Eemil Himmelroosin hattutemppujen siivittämänä Parru jyräsi heinolalaisisännät 9-2. Plaanin maalintekijöinä kunnostautuivat kapteeni Mikko Halla ja Aleksndr Kolesnik.

Luumäen Pojat kiri vielä täpärästi pronssille voitettuaan toisenkin turnausottelunsa Korian Pontta vastaan. Näin ollen Purha jäi sarjassa ilman mitalia.

Kauden tehokkain pelaaja Union Plaanin pelaajista oli 12 maalia tehnyt ja 8 syöttänyt Mikko Halla. Toinen oli Kristian Kouhia tehoin 10+5. Kolmas oli Lauri Manselius 10 maalilla ja kolmella syötöllään.

 

Futsalin III-divisioonan ylemmän loppusarjan lopullinen taulukko:

FC Parru 24

Union Plaani 12

LuPo 10

Purha 10

KPonsi 3

Categories: FutsalYleinen