SEURAHISTORIA LYHYKÄISESTI

Perustaminen ja Varhaiset Vuodet:

Union Plaani sai alkunsa vuonna 2013 Heinolan Plaaninmäeltä, kun seuran puheenjohtaja Antti Heikkinen ja varapuheenjohtaja Juha Silvennoinen päättivät yhdistää voimansa ja perustaa uuden seuran. Ensimmäiset askeleet otettiin vuonna 2014, kun seuran edustusjoukkue aloitti toimintansa Kaakkois-Suomen Kutosen pohjoislohkossa.

Edustusjoukkueen nousu Kolmoseen:

Union Plaanin edustusjoukkue ei viihtynyt alimmilla sarjatasoilla kauaa. Seura nousi kahtena perättäisenä kautena sarjaporrasta ylemmäksi. Nelosessa seura vietti kaksi kautta, kunnes vuonna 2017 onnistuttiin nousussa nykyiselle sarjatasolle Kolmoseen. Kolmosessa pelattujen kausien aikana seura on noussut säilymistaistelusta mitalitaisteluun. Seuran korkein sijoitus on vuonna 2023 saavutettu neljäs sija Itäisessä Kolmosessa.

Junioritoiminnan kehitys:

Vuonna 2017 Union Plaaniin perustettiin ensimmäinen juniorijoukkue. Tyttöjen joukkueen perustaminen vuonna 2021 oli tärkeä virstanpylväs, joka laajensi seuran tarjoamia mahdollisuuksia ja edisti sukupuolten välistä tasa-arvoa jalkapallossa.

Nykytila:

Union Plaani on kasvanut Heinolan suurimmaksi urheiluseuraksi, jossa voi pelata tavoitteellisesti tai harrastusmielessä jalkapalloa lapsesta aikuiseen. Seuran jäsenissä ja kannattajissa yhdistyy intohimo jalkapalloon ja halu kehittää paikallista urheilukulttuuria. Seuran tilanne näyttää valoisalta, aikuisissa Union Plaanilla on kolme aktiivista joukkuetta, kaksi miesten ja yksi naisten joukkue. Junioripuolella pelaajien määrä kasvaa vuosi vuodelta ja pelaajia valmentavat koulutetut valmentajat. Seurassa halutaan tulevaisuudessakin tavoitella ja saavuttaa menestystä sekä erityisesti luoda yhteisiä muistoja jalkapalloviheriöillä.

Perustettu vuonna 2013

Kotipaikka: Plaani, Heinola

Värit: sininen, keltainen, vaaleanharmaa

Kotipeliasu: sininen paita, siniset housut, keltaiset sukat
Vieraspeliasu: keltainen paita, siniset housut, keltaiset sukat