Kevätauringon paiste on varma merkki siitä, ettei jalkapallokesä 2016 ole enää kaukana. Union Plaanin toimistolla ei ole talviunia pitkään kuorsattu ja nyt on tullut aika julkistaa ensimmäiset pelaajasopimukset.

Seurapäällikkö Antti Heikkinen hymyilee kilpaa auringon kanssa läväyttäessään tiskiin viiden pelaajan sopimukset. Henrik Haapsaari, Samuel Malk, Kalle Manselius, Mika Ståhlström ja Mikko Halla tunnustavat Plaanin värejä myös tulevalla pelisesongilla. Lahden Reippaasta siirtyvä Patrik Lukin on sen sijaan uusia kasvo. Lukin on tosin ehtinyt olla mukana jo seuran futsal-peleissä.

  • Haapsaari, Malk, Manselius ja Ståhlström ovat puolustukseen erittäin monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan paikkaa kuin paikkaa. Lukin on tavallaan uusi mies meillä, vaikka onkin futsalin puolelta meille tuttu. Hänellä tämä on ensimmäinen kausi miesten peleissä, joten ei kasata liikoja paineita, mutta kyllä hän saattaa olla kärkipaikalle se niin sanottu musta hevonen, Heikkinen uskoo.

 

Piip-testin kärkimies valmiina tositoimiin

Plaanin hyökkäyksen terävimpiin kulmahampaisiin kuulunut Mikko Halla on erittäin tyytyväinen allekirjoittamaansa jatkosopimukseen. Hyvin joukkueeseen kotiutunut maalinsylkijä ei edes harkinnut siirtyvänsä vihreämmille veroille. Kauden alkua mies odottaa jo vesi kielellä.

  • Odottavaiset ja tyytyväiset tunnelmat, ei edes käynyt muita seuravaihtoehtoja mielessä

Kehuja satelee toimiston puolelle. Hallan kommenteista päätellen maalinsylkijää on seurassa pidetty kuin kukkaa kämmenellä.

  • Heikkisellä oli osuutta asiaan. Hän on tehnyt loistavaa työtä seuran taustalla ja on mukava olla osa seuraa, jossa on älyä, intohimoa ja tavoitteita seurajohdon puolelta

Heikkinen vastaa samalla mitalla antaen vuolaasti kehuja suojatilleen.Piip-testin kärkitulos ei jää huomioitta.

  • Hallan jatko on iso asia. 40maalia 2 kahteen kauteen on kova suoritus ja tietysti sellainen ukko halutaan pitää riveissä. Nyt kun Mikko on saanut ehjän ja laadukkaan harjoituskauden alle, niin verkot tulevat varmasti pölisemään kesällä. Halla paukutti kaiken kukkuraksi valmentaja Jani Lehtelän piip-testissä kovimman ajan! Kertooko se sitten joukkueesta vai Mikon kovasta kunnosta?

Pelivirettä Halla on pitänyt usean muun Plaani-pelurin tavoin futsalin puolella. Tuloksille hyökkääjä ei anna sen suuremmin painoarvoa, mutta pitää sisäpelejä mukavana treenilisänä

  • Futsalit meni miten meni, niihin ei kannata liikaa paneutua koska kyseessä kuitenkin ihan eri laji ja jalkapallo on Union Plaanissa ykkösasia. Mukava tapa kuitenkin pitää jonkinlaista pelituntumaa yllä talven aikana.

Tulevan kauden nelosdivarilohko on Hallalle vielä täysi mysteeri.

  • Pakko sanoa, että ei ole seurat itselle tuttuja, mutta varmaan tulee koviakin pelejä vastaan kesän aikana.
  • Plaanin Mahdollisuuksia sarjassa on vaikea lähteä arvioimaan. Ainoa mitä voi arvioida, on oman joukkueen tekeminen ja omassa tekemisessä onnistuminen. Olen tyytyväinen joukkueeseen ja uskon että pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa.

Plaanin valmennuksessa tapahtui vallanvaihto sarjanousun myötä. Ansiokasta työtä joukkueen eteen tehnyt Jussi Aarikka väistyi sivuun ja joukkue on nyt Jani Lehtelän komennossa, joka kaikesta savolaisesta lupsakkuudestaan huolimatta on Hallan mukaan vaativa valmentaja.

  • Valmentajaan ei ole treenien kautta paljon vielä päässyt tutustumaan. Muutamissa tapahtumissa tavanneena voin sanoa, että kyseessä on vaativa, mutta pelaajaläheinen ihminen jolle jalkapallo on iso osa elämää. Ei epäilystäkään, etteikö olisi meille toimiva ratkaisu.

Pelitapaan on luvassa jonkinlaisia muutoksia viime kauteen, jahka harjoitukset pääsevät lumien sulettua todenteolla käyntiin.

  • Joistain muutoksista on puhuttu. Käytännön tasolla asiat loksahtelevat paikoilleen varmaan tulevien kuukausien aikana kauden alkua edeltävissä treeneissä.

Viime kauden vitosdivarin peleissä Halla rallatteli 16 täysosumaa, jolla heltisi sarjan maalipörssin viides sija. Jatkuuko maalitehtailu sarjatasoa ylempänä?

  • Verkko heiluu aina kun siihen tulee paikka, mutta toivottavasti onnistujia tulisi ensi kesänä laajalta rintamalta. Ennen kaikkea joukkueen menestyminen on pääasia ja että jokainen täyttää oman tonttinsa yhteisiin tavoitteisiin päästäksemme, Halla päättää.
Categories: Yleinen