Union Plaanin entisestään vahva maalivahtiosasto vahvistui merkittävästi, kun jääkiekkokaukaloista paremmin tunnettu Antti Rautiola siirtyy kesäksi Plaanin miehistöön. Jalkapallokentät eivät suinkaan ole kiekkosiepparille tyystin vieraita.

Union Plaanin maalivahtitilanne loksauttaa monen kilpailevan nelosdivariseuran leuat auki. Harvalla seuralla riittää vastaavaa leveyttä ja tasoa maalivahtien osalta tällä sarjatasolla. Jalkapallotaustaa omaava Peliitta-vahti on jo näyttänyt harjoituksissa kyntensä.

  • Upeaa, että saatiin huippu-urheilija ja maalivahti mukaan. Jo ensimmäisestä treenistä lähtien on ollut selvää, että kyseessä on huippumaalivahti. Kilpailu maalivahdin paikasta tulee olemaan erittäin kovaa Antin, Tomin (Järvinen) ja Tinsin (Naukkarinen) välillä. Toni Jouttunpää on sivussa näillä näkymin 6kk, valottaa seuran manageri Antti Heikkinen tulevan kauden maalivahtitilannetta

Rautiola pelasti jalkapalloa aktiivisesti noin 16- vuotiaaksi asti. Kasvattiseurana toimi Oulun Luistinseura. Takaisin jalkapallon pariin Rautiolan houkutteli Peliittojen pelikaveri Jesse Peltonen, joka on tuttu pelaaja Plaanista viime kaudelta.

Kaukalon puolella pelit päättyivät Mestiksen runkosarjaan. Peliitoissa Rautiola jäi sensaatiomaisen kauden pelanneen ja nuorten maailmanmestaruuden siinä sivussa pokanneen Emil Larmin kirittäjän asemaan. Omiin suorituksiinsa mies oli kuitenkin tyytyväinen.

Jalkapallomaalivahdin virkaa Rautiola pitää hyvänä harjoitusmuotona tulevaa jääkiekkokautta ajatellen. Suurimpana erona jääkiekkovahdin virkaan on, että vedot tulevat kauempaa ja hiljaisemmalla nopeudella kuin jääkiekossa. Nopeita refleksejä ja terävää sivuttaisliikkumista tarvitaan kummassakin lajissa.

Plaanin valmentaja Jani Lehtelällä on edessään positiivinen maalivahtiongelma ennen lauantain cup-peliä. Maalille löytyy kolme tervettä vaihtoehtoa ja lisäksi yksi toipilas vielä odottamassa vuoroaan. Asiaan saadaan selvyys viimeistään lauantaina klo. 15:15, kun Union Plaani aloittaa pelinsä Regions’ Cupissa Vierumäen tekonurmella.

Categories: Yleinen