Union Plaani saa vastaansa Regions’ Cupin avauskierroksella vastaansa kuusankoskelaisen kutosdivarijoukkue Kumun. Ottelu pelataan Vierumäen tekonurmella.

Regions’ Cup on Palloliiton kilpailu, johon voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen joukkueet, jotka osallistuvat piirien viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa.

Cupin voittajajoukkue saa kahisevaa 5000€ puhtaana käteen. Finaalijoukkueen hävinneelle on luvassa 1000 euron palkkio.

Lehtelä debytoi penkin takana

Union Plaani aloittaa cupin lähestulkoon kylmiltään, sillä alla on vasta pari harjoitusta tekonurmella ja yksi pelattu harjoitusottelu. Joukkueen peräsimessä talvella aloittanut Jani Lehtelä odottaa lauantain peliä ja ensimmäistä kunnon tulikoettaan jännityksellä.

  • Vähän odottavat mietteet tässä on sinänsä, sillä meillä on vasta yksi peli ja kahdet treenit alla. Joukkue on kuitenkin motivoitunut ja halukas oppimaan. Itseä tässä lähinnä jännittää.

Seura ja valmennus ovat yhdessä päättäneet asettaa tulevat sarjapelit etusijalle. Lehtelä kuitenkin vakuuttaa, että cupin peliin lähdetään voitto mielessä.

  • Lähtökohta on se, että olemme nousijajoukkue ja pyritään ensin vakiinnuttamaan sarjapaikkamme nelosessa. Cupit ja harjoituspelit ovat toissijalla ja palvelevat sarjapelejä.
  • Pitää toki lähteä sillä ajatuksella, että kyseessä on cupin peli, joka on harjoitusotteluita tärkeämpi ja onhan se mukava saada pari voittoa alle ja katsoa kuinka pitkälle pääsee. Olen sanonut pelaajille, ettei tarvitse liikoja jännitellä, vaan lähteä peliin rennosti ilman paineita. Lähdetään opettelemaan ja kehittämään meidän omaa peliä.

Kouvolan Kuusankoskelta tuleva vastustaja Kumu on valmentajalle täysi arvoitus.

  • Erittäin nuori ja juokseva joukkue sieltä tulee vastaan. Muuta tietoa ei ole vastustajasta. Toisaalta se on ihan hyvä, sillä itse haluan, että lähdetään peleihin meidän oman pelaamisen kautta, eikä mietitä miten vastustaja pelaa, Lehtelä sanoo.

Tuleva kokoonpano selviää aikaisintaan kiirastorstain illallisen jälkeen.

  • Ei ole kokoonpano vielä ihan selvä. Itsellekin tilanne alkaa vasta hahmottua. Torstaina illalla varmaan selviää lopullinen kokoonpano.

Ali Reaad päästetään irti

Suorastaan häikäiseviä otteita esittänyt irakilainen keskikenttäpelaaja Ali Reaad pelaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä lauantaina. Lehtelä ei malta olla kehumatta Reaadin taitoja. Kielimuuri on sen sijaan hieman hankaloittanut kaikkien taitojen valjastamista joukkueen käyttöön.

  • Ali pelasi täydet 90-minuuttia harjoituspelissä viime sunnuntaina. Hän on todella taitava kaveri, mutta kommunikoinnissa on pieni ongelma, sillä Ali ei puhu edes englantia. Meillä on otteluissa tulkki käytettävissämme, jonka välityksellä ohjeita annetaan.
  • Pelissä hän tykkäsi pitää paljon palloa, mutta pelivälineestä pitäisi osata luopua ajoissa, kun lähdetään nopeisiin hyökkäyksiin. Pelin rytmitystä olisi vielä opeteltava, mutta tämä johtuu kommunikoinnista, kun ohjeita ei pääse kielimuurista johtuen aina heti antamaan, mutta myös pelikulttuurissa on eroa.

Kuopiolaislähtöinen Lehtelä on vahvasti sitä mieltä, että ennemmin hän oppii arabian alkeet kuin Reaad sanaakaan savoa.

  • Ei vielä kaverilta vielä Suomen kieli oikein taitu. Minun on tässä enneminkin alettava opettelemaan arabiaa. Jos englantia oppisi, niin olisi ihan jees.

Lehtelän puheista on aistittavissa, ettei Reaadin tasoista pelaajaa pystytä Heinolassa montaa kesää pitämään.

  • En tiedä minkä tasoista sarjaa hän on kotimaassaan aiemmin pelannut, mutta tämä on Alille aivan väärä sarja. Hän on erittäin taitava pelaaja, mutta englannin kieli hänen pitää oppia, jos hän haluaa isommille kentille.

Regions’ Cupin ottelu Union Plaani-Kumu Vierumäen tekonurmella lauantaina 26.3.2016 klo 15:15.

Categories: Yleinen