Union Plaani joutui taipumaan Cupin avauskierroksen ottelussa Vierumäen tekonurmella kuusankoskelaiselle Kumulle. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 (1-0), mutta rankkarit menivät 3-5 Kumun hyväksi.

Vaikka Plaani pääsi vasta viime viikolla harjoittelemaan tekonurmelle ja alla oli vain yksi harjoituspeli, olisi Regions’ Cupin avausottelu pitänyt pystyä klaaraamaan kunnialla.

Tunnustelevan ensivartin jälkeen Plaani otti ottelussa ohjat käsiinsä johtaen ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0 Kalle Manseliuksen juuri ennen taukovihellystä tekemällä pukukoppimaalilla.

Sitten esiin astui ottelun hahmo, kuusaalaisten maalivahti Sampo Saastamoinen, joka torjunnoillaan piti joukkuettaan ratkaisuhetkillä pystyssä. Etenkin toisen puoliskon alussa Saastamoinen joutui koville Plaanin päästessä pariinkin kertaan maailmanluokan tekopaikkaan.

Joonatan Sihvonen onnistui lisäämään Plaanin maalitiliä 54 minuutin kohdalla ja kaikki näytti olevan vielä 75 minuutin kohdalla hyvin. Tässä vaiheessa tehdyt vaihdot sitten sekoittivatkin pakkaa pahemman kerran. Muutama puolustuspään kohellus ja maalivahdin kommunikaatiovirheet auttoivat Kumua nousemaan tasoihin Milo Behmin ja Matti Tompurin maaleilla.

Ottelun ratkaisu venyi hermoja raastavaan rankkarikisaan. Heinolan miesten ensimmäinen laukoja Marko Liukkonen oli epäonnen soturi, sillä pallo jäi tällä kertaa toimittamatta vierasverkkoon. Kumu sen sijaan upotti tylysti kaikki viisi vetoaan Plaanin verkkoon.

Rankkareissa muut Plaanin vetäjät, Mikko Halla, Ali Reaad ja Jesse Rantanen onnistuivat. Viidettä vetäjää ei enää tarvittu Kumun ollessa ensimmäisenä vetovuorossa.

Ottelu osoitti, että Plaanilla on vielä kosolti työsarkaa edessä ennen sarjan alkua. Harjoitteluaika ennen sarjakautta on pyrittävä käyttämään tehokkaasti hyväksi.

Categories: Yleinen